Пиріжки з малиною! Дуже легкий рецепт!
Проопонуємо вам рецепт смачнесеньких пиріжків.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Тісто:
- 250г теплого молока
- 20г свіжих або 7г сухих дріжджів
- 0,5ч. л солі
- 100г цукру
- 1 яйце + 1 білок
- ванілін
- 50г масла вершкового
- 500-550г муки
- 20г олії
- Начинка(ягоди, джем або повидло)
- Для змащування пиріжків: 1 жовток+1 ст л молока, та 15г вершкового масла ( змастити вже випечені пиріжки)
Змішуємо всі інгредієнти для тіста, крім олії. Замішаємо дуже м’яке тісто, вливаємо олію та місим тісто 7-8хвилин. Тісто буде дуже ніжне та не буде прилипати до рук. Округлюємо його, ставимо в тепле місце та дамо тісту піднятись в 2,5 рази. В мене на це пішло 40хвилин.
Коли тісто піднялось, викладаємо його на силіконовий коврик, розділяємо на 18-20комочків. Округлюємо кожен шматочок, розкатуємо, кладем по середині начинку. В мене малина+1ч л цукру в кожен пиріжок. Викладаємо на деко, застелене пергаментом.
Дамо 15 хвилин пиріжкам «підійти», змащуємо (жовтком+1 ст л молока). Випікати 15 хвилин в духовій шафі, розігрітою до 180градусів на режим підігрів знизу та зверху без конвенції. Випечені пиріжки змастити вершковим маслом.
Від себе добавлю, це тісто моє найулюбленіше. Поки воно «підходить» я встигаю помити зайвий посуд , не треба багато клопоту. Але малинки я поклала занадто багато і вона пустила сік. Якщо готуєте з ягодою, на начинку кладіть 1/3 ч. л крохмалю кукурудзяного.
Автор: Marina Skurskaja