Пишні рогалики з повидлом на дріжджовому тісті

Дуже смачні домашні рогалики з повидлом. Готуються легко і просто а результат вас порадує. Начинку можна змінювати на свій смак. Ця випічка нікого не залишить байдужим.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Продукти

  • Борошно – 250 гр.
  • Дріжджі сухі – 3 -5 гр.
  • Яйце – 1 шт
  • Цукор – 40 гр.
  • Вершкове масло – 20 гр.
  • Олія соняшникова – 15 мл
  • Вода тепла – 125 гр.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Дрібка солі

Начинка

  • Яблучне повидло – 250 г

Як приготувати рогалики з повидлом

Спочатку просіюємо всю муку.

Потім в теплу воду всипаємо сухі дріжджі, добре перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин. Через 5 хвилин всипаємо одну чайну ложку цукру із загальної норми і 5 чайних ложок борошна. Перемішуємо і залишаємо ще на 15 хвилин до утворення пінної шапочки.

У глибоку миску виливаємо розведені дріжджі, додаємо дрібку солі, всипаємо цукор і перемішуємо. Яйце розбовтати виделкою і додаємо в тісто тільки половину, другу половину залишаємо для того щоб, змастити рогалики перед випічкою.

Тепер додамо пакетик ванільного цукру, вливаємо олію і всипаємо половину просіяного борошна. Ще раз все перемішуємо і додаємо розм’якшене вершкове масло кімнатної температури.

Далі висипаємо борошно, що залишилося і замішуємо тісто до однорідного стану. На це приблизно буде потрібно 7 – 10 хвилин.

Потім округлюємо тісто і кладемо його в миску злегка присипану борошном. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці до подвоєння в об’ємі приблизно на півтори години.

Дістаємо тісто, обминаємо його і тепер нам потрібно розділити його на невеликі частини. Для цього зважуємо тісто, вийшло приблизно 440 гр.

Ділимо тісто на 8 шматочків, вага кожного приблизно 50 гр. Кожен шматочок округлюємо і накриваємо харчовою плівкою або рушником, щоб тісто не завітрювалося. Залишаємо на 10 хвилин для того щоб вони стали м’якшими.

Потім дістаємо один і розкатуємо його в овальну форму товщиною приблизно 3 мм. На край кладемо повидло, трошки при необхідності можна підрівняти і починаємо закривати гарненько закріплюючи краї. Далі вільний край ми надріжемо, зробимо приблизно 7 надрізів. При необхідності тісто, руки і стіл можна припудрити борошном щоб було зручніше працювати.

Пишні рогалики з повидлом на дріжджовому тісті

Потім закручуємо рогалик в сторони і вгору. Краї загинаємо.

Пишні рогалики з повидлом на дріжджовому тісті

Розкладаємо рогалики на деко застелений папером для випічки при цьому не забуваємо залишити між ними відстань.

Всього з цієї кількості продуктів маємо отримати 8 рогаликів.

Накриємо їх плівкою і залишимо на расстойку приблизно на 30 хвилин. За 5 хвилин до випічки, рогалики змащуємо яйцем.

Розігріваємо духовку до 170 -180 градусів і будемо випікати до готовності.

Печуться вони дуже швидко приблизно 15 хвилин. Потім дістаємо і залишаємо їх на деку для того щоб вони повністю охололи.

Наші рогалики готові. Смачного!

Пишні рогалики з повидлом на дріжджовому тісті