Пишний і ніжний «як пух» бісквіт, який підніметься абсолютно у кожної господині

Рецепт із зошита моєї мами, який виходить абсолютно у всіх! Розповідаю і вам.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Печу бісквіт тільки таким методом і ніяк інакше, не тому, що так готує моя мама, а тому, що це дійсно розкішний максимально виважений і ідеальний по пропорціях простий рецепт.

Інгредієнти:

  • 5 яєць;
  • 150 гр борошна (просіваю два рази);
  • 150 гр цукру;
  • Дрібка солі і все.

Послідовність дій:

Підготовляю нехитрий перелік інгредієнтів і приступаю до роботи. Відокремлюю білки від жовтків. До білків додаю дрібку солі. Вінчиком збиваю в білу піну.

Коли з’явилася піна, не припиняючи збивати, в кілька прийомів додаю цукор. Збиваю довго, тому що це важливо. Хвилин 15 зазвичай йде. Білок повинен максимально добре тримати форму.

Пишний і ніжний «як пух» бісквіт, який підніметься абсолютно у кожної господині

Потім починаю по одному вводити жовтки і безперервно при цьому збиваю. Тут буде потрібно менше часу. Хвилини 4. Потім в кілька (3-4) підходів ввожу борошно, яке попередньо просіваю. Борошно вмішуємо акуратними рухами лопаткою (знизу – вгору). Міксер тут нам ворог. Від нього маса обов’язково осяде.

Форму підготовляю заздалегідь, дно встеляю пергаментом, стінки – ні і нічим не змащую.

Випікаю на низькій градусності – 160. 40-50 хвилин, по готовності. Перші 40 хвилин духовку ні в якому разі не відкриваю, інакше впаде. Потім перевіряю шпажкою або просто натискаю. Якщо пружинить – готовий.

Потім дістаю і остуджую на решітці. Коли бісквіт повністю охолонув, загортаю його в харчову плівку і залишаю так на 8 годин мінімум, щоб бісквіт повністю «дійшов» і не кришився. Потім нарізаю на коржі.

Пишний і ніжний «як пух» бісквіт, який підніметься абсолютно у кожної господині

Не вдається скопіювати.