Рецепт бісквітного торта з яблуками і збитими вершками “Ніжність”: дуже смачно

Мені дуже подобаються повітряні і ніжні бісквітні торти з яблуками. А недавно до такого десерту я вирішила додати збиті вершки. Вершки додали торту ще більше легкості і ніжності. До того ж десерт настільки смачний, що я готую його і до святкового столу.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Для приготування яблучного бісквітного пирога зі збитими вершками вам знадобиться:
  • яйця – шість великих;
  • цукор – один стакан;
  • ванільний цукор – один пакетик;
  • борошно – один стакан;
  • картопляний крохмаль – півстакана;
  • розпушувач для тіста – одна чайна ложка;
  • соняшникова олія – шість столових ложок.

Для начинки:

  • яблука – півтора кілограма;
  • лимонний сік – одна столова ложка;
  • яблучне желе – один пакетик;
  • вода – три чверті стакана.

Для крему:

  • вершки 30% – 800 мілілітрів;
  • сметана – дві столові ложки;
  • цукрова пудра – три столові ложки.

Додатково:

  • печиво з начинкою в шоколаді – 24 штуки;
  • гіркий шоколад – одна плитка.

Також вам знадобиться форма 25 на 36 сантиметрів.

Спосіб приготування

На дно форми для випічки покладіть лист пергаментного паперу.

У великій мисці яйця збийте з цукром до пухнастої текстури. Борошно і розпушувач просійте, всипте до сухої маси ванільний цукор і крохмаль. Поступово, постійно перемішуючи, додайте до яєчної маси по черзі сухі інгредієнти і олію. Все ретельно перемішайте. Тісто має вийти гладким і однорідним.

Вилийте тісто у форму.

Рецепт бісквітного торта з яблуками і збитими вершками "Ніжність": дуже смачно

Випікайте пиріг у духовці приблизно тридцять п’ять хвилин. Охолодіть.

Рецепт бісквітного торта з яблуками і збитими вершками "Ніжність": дуже смачно

Яблука почистіть, наріжте дрібними шматочками і збризніть лимонним соком. Викладіть в каструлю, влийте воду і тушкуйте до м’якості. Всипте в каструлю упаковку яблучного желе, все перемішайте і відставте остигати.

Рецепт бісквітного торта з яблуками і збитими вершками "Ніжність": дуже смачно

Остиглу яблучну масу викладіть на бісквіт. Зверху викладіть печиво.

Рецепт бісквітного торта з яблуками і збитими вершками "Ніжність": дуже смачно

Вершки охолодіть і трохи збийте. Додайте сметану, цукор і продовжуйте збивати до бажаної консистенції. Викладіть збиті вершки на торт, прикрасьте подрібненим шоколадом. Смачного!

Рецепт бісквітного торта з яблуками і збитими вершками "Ніжність": дуже смачно