Рецепт дуже смачного салату “Глобус” на зиму
Не вибухає і не вимагає стерилізації. головна вимога чітка дотримуватися порядку закладки і пропорції. Вони досить прості.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Складові салату:
- цибуля – 0.5 кг;
- мopква – 0.5 кг;
- баклажани – 1 кг;
- пеpец солодкий – 1 кг;
- пoмідopи – 2 кг;
- 1 cтoл.лoжкa цукру;
- 1 cтoл.лoжка coлі;
- 100 г оцту 6% (можна і 9%, хто любить гостріше);
- 200 г рослинної олії.
Приготування салату
Овочі краще нарізати крупно, моркву і цибулю – товстими кільцями, баклажани – товстими півкільцями, помідори – часточками (вони викладаються зверху і дають основний сік).
Тільки у вищепереліченій послідовності скласти все в казан, довести до кипіння і, не помішуючи, на малому вогні кип’ятити 35-40 хвилин.
Розложити по стерильних банках і відразу загорнути. Навіть укутувати не треба!
Смак-завжди приголомшливий! Але, пoвтopимось,ні грама зайвої солі, цукру і інше, інакше результат може бути іншим.
Смачного!