Рецепт крему Ескімо! Найсмачніший крем з вершків

Крем Ескімо за даним рецептом, має яскраво виражений шоколадно-вершковий смак. При дуже ніжній текстурі, крем стійко стоїть на поверхні завдяки використанню шоколадної крихти, яка в даному випадку служить стабілізатором, зменшуючи молочну складову і роблячи крем більш щільним, на відміну від стандартних кремів на вершках.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

З цього крему можна формувати: візерунки на торті і рулеті, шапочки на капкейках, прикраси на десертах, наповнювати тістечка або подавати цей крем в якості самостійного десерту в бокалі.

Інгредієнти:

  • Вершки (від 33% жирності) – 300 гр;
  • Шоколад (тертий) – 100 гр;
  • Незбиране згущене молоко – 100 гр;
  • Шоколадний сироп (лікер) – 20 гр.

Вершки обов’язково повинні бути холодні з холодильника. Шоколад попередньо натертий в дрібну крихту на тертці і охолоджений в холодильнику. Незбиране згущене молоко повинно бути також дуже холодне з холодильника.

У миску з вершками додаю: згущене молоко, шоколадний сироп.

Рецепт крему Ескімо! Найсмачніший крем з вершків

Всипаю тертий шоколад.

Все перемішую міксером на низьких оборотах до ніжного кремового стану.

Рецепт крему Ескімо! Найсмачніший крем з вершків

Кремову масу знімаю силіконової лопаткою зі стін миски.

Продовжую вимішувати міксером на низьких оборотах до стабільного крему, стійкість якого я отримаю завдяки великій кількості шоколадної крихти всередині вершків. Найголовніше, це вчасно зупиниться, так як ризик перебити вершки завжди є, навіть у крему Ескімо.

Рецепт крему Ескімо! Найсмачніший крем з вершків

Ось такий щільний крем з шоколадною крихтою, який добре тримається на лопатях міксера, у мене вийшов.

Рецепт крему Ескімо! Найсмачніший крем з вершків

Оформляю кремові шапочки за допомогою кондитерського мішка і насадки відкрита зірка.

Рецепт крему Ескімо! Найсмачніший крем з вершків

Крем дуже ароматний завдяки яскравому шоколадному сиропу зі смаком шоколадного печива. Він красиво і дуже апетитно виглядає, що можна його вже подавати як самостійний десерт. Але це ще не все, якщо заморозити його в красивих креманках, можна подати як французьке парфе з шоколадною крихтою, а зверху покришити горішки або нарізаною полуницю.

Рецепт крему Ескімо! Найсмачніший крем з вершків

Важливо!

  • Вершки повинні бути добре охолоджені як мінімум 5 годин у холодильнику, тоді вони будуть стабільнішими і краще зіб’ютьсяю
  • Тара для збивання також повинна бути охолоджена в холодильнику, приблизно на 20-30 хвилин, перед тим як вливати вершкию
  • Шоколад темний або молочний на ваш смак, натерти на дрібній тертці, не великій. Охолодити в холодильнику перед додаванням в вершки.
  • Згущене молоко має бути холодне перед додаванням в вершки.
  • Сироп може бути замінений на будь-який інший шоколадний сироп на ваш смак. Також допускається використання лікеру або коньяку.
  • Дуже важливо не перебити вершки. Якщо вершки перебити в якості декору вони не підходять.
  • Термін зберігання готового крему Ескімо в холодильнику не більше 3-х днів.
  • Можна подавати в якості мороженого парфе в келиху з оформленням на ваш смак.
  • Не підходить для вирівнювання тортів, формування квітів (троянд) і складних композицій.
  • Ідеально підходить для наповнення тістечок (еклери, профітролі, Вупі пай і тд).