Рецепт найніжнішого пирога, який подобається всім
Ви навіть не можете уявити наскільки цей простий пиріг виходить ніжним і смачним. Я наполегливо рекомендую його приготувати, щоб відчути те, про що говорю. Але ще більш смачний пиріг тоді, коли теплий.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Які будуть потрібні інгредієнти:
- Два яйця;
- 100 г теплого молока;
- 15 г живих дріжджів або 5 г сухих;
- Одна ст. ложка цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 50 г масла;
- Приблизно 250 г борошна;
- Одна дрібка солі.
Складові глазурі:
- 100 г цукру;
- 75 г вершкового масла;
- 10 г ванільного цукру;
Для просочення необхідно взяти:
- 100-200 г вершків.
Переходимо до приготування пирога
Важлива умова! Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
Розведіть дріжджі в молоці, всипте невелику кількість борошна, трохи цукру із загальної норми. Нехай дріжджі активуються.
Після введіть яйця, покладіть розм’якшене масло, всипте два види цукру, додайте дрібку солі і борошно. Вимісити м’яке липке тісто за допомогою лопатки або ложки.
Посуд з тістом накрийте плівкою і поставте в тепленьке місце на 40-60 хвилин.
Візьміть форму діаметром 21 см, змастіть її вершковим маслом і викладіть тісто, рівномірно розподіливши. Знову поставте тісто в тепленьке місце приблизно на півгодини.
Змастіть палець олією і зробіть поглиблення по всій поверхні тіста.
Для глазурі з’єднайте всі зазначені вище інгредієнти і посипте цією сумішшю пиріг.
Заздалегідь нагрівайте духовку до 180 °. Час випікання – приблизно півгодини.
Вийміть пиріг з духовки, полийте вершками і поверніть назад на 5-10 хвилин.
Готовий пиріг нехай охолоне до теплого стану, а після можете подавати.