Як продовжити життя кухонної губки: 3 простих способи і кілька порад, які допоможуть тобі з цим впоратися

Ось Вам декілька порад, щодо продовження життя кухонної губки.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами НаХаті

Для того щоб очистити губку від бруду, неприємного запаху, бактерій вам необхідно виконати наступні дії:

  • стерилізація в мікрохвильовці;
  • чистка в посудомийній машині;
  • провести замочування губки в відбілювачі або оцті.

Стерилізація в мікрохвильовці

Губку потрібно намочити, скласти на тарілку з паперовою серветкою.

Поставте ємність в мікрохвильовку хоча б на 1 хвилину при максимальній температурі.

Дістаньте блюдце. Ні в якому разі не чіпайте відразу губку. Зачекайте поки вона повністю охолоне.

Висока температура вбиває 99% бактерій. Тому чистота вам забезпечена. Важливо зауважити, що перед попаданням в мікрохвильовку, губку треба випрати і позбутися від усіх залишків їжі. Інакше ви ризикуєте спровокувати пожежу.

Також цей метод не підходить для губок з пластиком і металевими вкрапленнями.

Чистка в посудомийній машині

Для початку видаліть з губки залишки їжі.

На посудомийній машині встановіть повний цикл миття і сушки.

Губка буде якісно очищена і продезінфікована.

Замочування губки у відбілювачі або оцті

Цей спосіб не такий ефективний, як попередні, проте він все одно хороший.

Обов’язково надіньте на руки гумові рукавички. Інакше ви ризикуєте отримати хімічний опік.

Візьміть невелику ємність. Налийте туди гарячу воду і в пропорції 1: 10 влийте туди відбілювач або 9% -й столовий оцет.

Для початку очистіть губку від залишків їжі. Висушіть її. Потім занурте губку в розчин. Пару раз стисніть і залиште на 5-10 хвилин. Цього буде достатньо для повної дезінсекції.

Якщо ви хочете зберегти життя губки якомога на довше, дотримуйтеся цих порад:

Для очищення столу і підлоги використовуйте рушники, ганчірки, але ніяк не губку.

Завжди вичавлюйте губку і намагайтеся її кожен раз прати і повністю висушувати. Волога це найсприятливіше середовище для розвитку бактерій.

Засохлі губки можна зробити більш м’якими і еластичними, якщо залити їх на 10-15 хвилин кондиціонером для прання.

Категорично не можна витирати губкою забруднення від м’яса. Для цього потрібно завести спеціальну ганчірочку, якою ви будете постійно обробляти. Вся справа в тому, що сире м’ясо це величезна небезпека для вашого здоров’я. Купа інфекцій може перейти з стейка на ганчірку.

За допомогою цих способів ви значно продовжите життя губки і без зайвих турбот очистите її від бруду.

Користуйтеся на здоров’я!