Рецепт, після якого ви полюбите кабачки! МЕГА смачні кабачки на сковорідці
Як швидко і смачно приготувати кабачки. Рецепт точно заслуговує на увагу: за смаком кабачки в клярі схожі на оладки. Кращий спосіб нагодувати всю сім’ю корисним овочем. Ніжні, соковиті смажені кабачки в ніжному клярі на сковорідці.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Кабачок – 500 грам
Для кляра:
- Яйце – 2 штуки
- Кефір – 200 грам
- Борошно – 4 ст. ложки з гіркою
- Часник – 1-2 зубчики
- Сіль і перець за смаком
- Борошно для обвалювання кабачків
- Соняшникова олія для смаження
Як приготувати кабачки клярі
Кабачок нарізаю на смужки або кружечки товщиною 5 – 7 мм. До нарізаних кабачків додаю сіль і перемішую. Перекладаю кабачки в друшляк і залишаю на 5 хвилин, щоб вони пустили сік.
Готую кляр для кабачків. Яйця збиваю віночком і вливаю кефір. Додаю подрібнений часник, сіль і перець за смаком. Кладу борошно і перемішую так, щоб не було грудочок. Муки потрібно додати стільки, щоб тісто не було таким густим, як на оладки, але і не стало рідким.
Розігріваю сковорідку, наливаю соняшникову олію.
За 5 хвилин кабачки не виділили багато соку, але стали вологими, і їх буде зручно обвалювати в борошні. Кожен шматочок кабачка спочатку обвалюю в борошні, а потім в клярі.
Смажу кабачки в клярі на сковорідці на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки.
Готові смажені кабачки викладаю на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія.
Кабачки виходять дуже ніжними і смачними. Спробуйте приготувати, впевнена, що вам сподобається цей рецепт. Смачного!