Рецепт приголомшливого млинцевого торта «Тірамісу». Дуже смачно!
Такий тортик не залишить байдужою жодну людину. Нехай він не зовсім схожий на класичний десерт Тірамісу, але теж дуже-дуже смачний. Поєднання кавових млинчиків з найніжнішим кремом із сиру маскарпоне подарує непередавану насолоду вашим смаковим рецепторам.
про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Готується торт дуже просто і швидко, тому порадує сильно зайнятих. Так що приступайте!
Візьміть наступні продукти:
- Молоко півлітра;
- Кава – 100 мл;
- Цукор – одна ч. л .;
- Борошно – 250 г;
- Какао – три ст. л .;
- Вершки – три ст. л .;
- Пудра цукрова – 110 г;
- Темний шоколад – 60 г;
- Масло вершкове – 30 г;
- Курячі яйця – дві штучки;
- Сир маскарпоне – 500 г.
Поетапний процес приготування
Готуємо млинці
Борошно просійте за допомогою сита, змішайте його з цукром і дрібкою солі.
У центрі борошна зробіть поглиблення і додайте яйця. Збийте за допомогою віночка.
Продовжуючи збивати, порціями вливайте молоко. Тісто має вийти, як на звичайні млинці, тобто рідке. Дайте йому пів годинки постояти.
В цей час зваріть каву і нехай остуджується.
На сковорідку покладіть шматочок масла, почекайте, поки воно розтопиться, а потім наливайте тісто і печіть млинці. Викладайте їх на одноразові рушники в дві стопочки.
Готуємо крем
Сир покладіть в глибоку ємність, до нього влийте вершки і всипте пудру. Збийте все за допомогою міксера. Крем буде нагадувати по консистенції густу сметану.
Збираємо торт
Візьміть форму з роз’ємним кільцем (діаметр 20 см).
Покладіть всередину перший млинець, змастіть його кавою, а потім покрийте тоненьким шаром крему. Так чинимо з усіма млинцями, поки вони не закінчаться. Верхній млинець теж просочуємо кавою і покриваємо кремом. Бока просто змастіть кремом.