Рецепт приготування сиру в домашніх умовах — виходить дуже м’який і ніжний

Приготувати сир в домашніх умовах за цим рецептом дуже просто. Вам знадобиться всього 3 інгредієнти та буквально 10 хвилин вашого часу. В результаті виходить дуже м’який і ніжний домашній сир з ніжною кремовою текстурою, прекрасно підходити на сніданок до чаю або до кави з тостами та медом.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Порівнювати його з магазинним не бачу сенсу, у нього свій смак і спрощена технологія приготування, доступна в домашніх умовах. Солоність можна регулювати за своїм смаком, додати спеції, зелень, кислинки в сирі немає, запаху яєць теж немає.

Інгредієнти

  • Молоко (магазинне, жирністю 3,3%) — 1 л
  • Сметана (магазинна, жирністю 20%) — 200 грамів
  • Яйця — 3 шт.
  • Сіль — 1 ч. л.

Вихід сиру: 365-390 грамів.

Приготування

1. Нагріти молоко до кипіння, додати сіль.

2. Яйця змішати зі сметаною і влити в молоко. Довести суміш до кипіння. Проварити 5-7 хвилин до появи великих пластівців.

3. На друшляк вистелити 2 шари марлі, процідити масу. Зверху покласти блюдце і вантаж вагою 1-2 кг. Залишити в такому положенні до повного охолодження.

4. Сир готовий. Чудово смакує до чаю або до кави на сніданок.

Приємного апетиту!