Рецепт смачного домашнього варення з полуниці і бананів

Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування дуже смачного варення з полуниці і бананів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Все що потрібно це:

  • полуниця – 1 кг;
  • банани – 2 шт;
  • цукор – 700-800 гр.

Рецепт приготування варення з полуниці з бананами:

Спочатку полуницю слід перебрати, видалити ягоди, що підгнили, листочки і плодоніжки. Потім викласти ягоди в друшляк, акуратно промити і залишити на деякий час, щоб стекли надлишки рідини. Викласти ягоди в каструлю, засипати цукром, прикрити каструлю і залишити на 10 годин.

Порада!

Найзручніше, підготувати полуницю з вечора, залишити на ніч і зварити варення вранці.

Через 10 годин поставити каструлю на маленький вогонь і, періодично помішуючи, варити полуницю до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.

Банани вимити, очистити від шкірки, нарізати маленькими кубиками і викласти в каструлю з полуницею. Також, на маленькому вогні, продовжити варити варення, помішуючи і час від часу знімаючи піну, що утворюється на поверхні.

Через 15 хвилин зняти каструлю з вогню і залишити варення на 3-4 години. Знову поставити варення на вогонь і варити до готовності. Готове варення розлити в стерилізовані банки і загорнути.

Смачного!