Рецепт універсальноого маринаду для огірків і кабачків

Універсальний маринад для огірків і кабачків. Надійний рецепт!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Маринад на 3-х літрову банку: приблизно 1150 мл води, 2 ст. л солі, 2 ст. л. цукру, 50 мл оцту 9%.

На дно банки кладемо лист хрону, віночок кропу, 2-3 зубчики часнику, 1 стручок гострого або гіркого перцю за бажанням, 5 горошин запашного перцю, зерна гірчиці, при бажанні лист смородини і вишні, і т.д.

Закладаємо овочі в банку. Кожну банку заливаємо окропом, накриваємо кришками, залишаємо на 15 хвилин. Потім всю воду з банок зливаємо у велику каструлю, додаємо сіль, цукор і кип’ятимо 5 хвилин з моменту закипання. У банки додаємо порцію оцту, заливаємо маринадом по вінця, закочуєvj, перевертаємо і вкутуємо теплою ковдрою.