Рецепт варення, в якому полуниця залишається цільна і красива
З приходимо сезону фруктів і ягід, починається сезон заготівель. Хочу поділитися відмінним рецептом варення, в якому всі ягідки будуть щільними і красивими, а джем ароматним, зі смаком свіжої ягоди.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- полуниця, 500 г;
- цукор, 500 г.
Процес приготування варення
Для варення потрібно вибирати невеликі, щільні ягідки, щоб вони відразу не розпадалися під впливом високої температури.
Промиваємо і залишаємо в друшляку, щоб ягода стекла.
Засипаємо ягоду цукром і ставимо в холодильник на ніч, щоб вийшло багато соку.
Доводимо варення до кипіння і варимо 5 хвилин. Знімаємо з плити і залишаємо повністю остигати.
Необхідно повторювати процес 3 рази, кожен раз добре охолоджуючи.
Розкладаємо в гарячому вигляді по стерилізованим банкам, закручуємо щільно кришками і перевертаємо.
Вкриваємо ковдрою і залишаємо, поки не охолоне.
Зберігати таке варення в коморі або в підвалі.
Під час останнього варіння, можна додати в варення горіхи – арахіс або грецькі, виходить повноцінний десерт з горішками.