Рецепт варення, в якому полуниця залишається цільна і красива

З приходимо сезону фруктів і ягід, починається сезон заготівель. Хочу поділитися відмінним рецептом варення, в якому всі ягідки будуть щільними і красивими, а джем ароматним, зі смаком свіжої ягоди.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • полуниця, 500 г;
  • цукор, 500 г.

Процес приготування варення

Для варення потрібно вибирати невеликі, щільні ягідки, щоб вони відразу не розпадалися під впливом високої температури.

Промиваємо і залишаємо в друшляку, щоб ягода стекла.

Засипаємо ягоду цукром і ставимо в холодильник на ніч, щоб вийшло багато соку.

Доводимо варення до кипіння і варимо 5 хвилин. Знімаємо з плити і залишаємо повністю остигати.

Необхідно повторювати процес 3 рази, кожен раз добре охолоджуючи.

Розкладаємо в гарячому вигляді по стерилізованим банкам, закручуємо щільно кришками і перевертаємо.

Вкриваємо ковдрою і залишаємо, поки не охолоне.

Зберігати таке варення в коморі або в підвалі.

Рецепт варення, в якому полуниця залишається цільна і красива

Під час останнього варіння, можна додати в варення горіхи – арахіс або грецькі, виходить повноцінний десерт з горішками.