Рецепт варення з густим сиропом і цільними ягодами. Варю полуницю з бананом 1 до 3

Як зварити варення, щоб було смачно і красиво. Адже не завжди у господинь вдається досягти такого ефекту, особливо коли справа стосується варення.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Влітку хочеться запастися смачним варенням, щоб взимку відчути смак літа. За нашим рецептом варення з полуниці вийде з густим сиропом і ягоди збережуть свою форму.

Родзинкою рецепта є банан, саме він надає варенню вишуканий смак.

Знадобитися для приготування:

  • полуниця – 1 кг .;
  • банани – 450 грам (стиглі);
  • цукор – 500 грам.

Підготуємо ягоди

Спочатку ретельно промиваємо полуницю і поміщаємо в каструлю, зверху засипаємо весь цукор. Залишаємо просочуватися ягоди на 7 годин на темному прохолодному місці.

Порада: дуже велику ягоду рекомендуємо розрізати на кілька частин, вона теж будуть виглядати красиво.

Ставимо каструлю з полуницею на вогонь, але не кип’ятимо. Як тільки з’явитися пінка, її необхідно зняти.

Перемішуємо варення дерев’яною ложкою і відставляємо, щоб воно повністю охололо. Потім знову ставимо його на вогонь.

Банани розминаємо виделкою і додаємо до варення.

Варимо бананово-полуничний десерт ще 15 хвилин, не забуваємо знімати піну.

Варення готове. Тепер залишилося його розлити в чисті, стерилізовані банки, закрити щільно кришками з закруткою або закатати ключем. Переверніть банки верх дном і прикрийте ковдрою.

Коли варення повністю охолоне, перенесіть його в підвал або поставте в прохолодне місце.

Готувати таке варення – одне задоволення!