Рецепт, завдяки якому у вас вийдуть хрусткі та соковиті чебуреки
Пропонуємо вам рецепт домашніх чебуреків, які здивують своїм смаком. Чебуреки виходять хрусткі та соковиті.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на bydka.pp.ua
Інгредієнти:
- дві столові ложки горілки;
- півтора стакана води;
- пів чайної ложки солі;
- одне яйце;
- чотири стакани борошна;
- дві столові ложки соняшникової олії.
Для фаршу:
- 700 грамів м’яса, краще свинини чи яловичини;
- одна чашка кефіру;
- 300 грамів цибулі;
- сіль, перець.
Готуємо тісто. Закип’ятіть воду з маслом і сіллю. Додайте пів стакана борошна і заваріть, помішуйте швидко, щоб не було грудочок. Дайте тісту вичахнути. Тоді розбиваємо яйце і додаємо горілку. Це має надати тісту еластичності. Підмішуйте борошно, вимішуйте, щоб воно не липло до рук.
Готуємо фарш. Дуже дрібно ріжемо цибулю, щоб була можливість пропустити її разом з м’ясом. Додайте у фарш сіль та перець, кефір чи воду. Добре перемішайте.
Тісто розрівняти, ріжемо на шматки. На один шматок кладемо фарш, накриваємо іншим шматком тіста. Краї обробляємо або виделкою, або спеціальною машинкою. Зверніть уваги: не залишайте дірок, щоб рідина не витекла на пательню.
Смажимо чебуреки з обох сторін до золотистого кольору. Обережно виймаємо та кладемо на паперовий рушник. Смачного!