Різдвяна кутя: готуємо святкову страву за найкращим рецетом

Кутя – страва, яку традиційно готують на Різдво. Являє собою солодку кашу з різними фруктами і сухофруктами. Сьогодні я розповім вам, як правильно приготувати цю просту страву. І ви зможете порадувати близьких смачною стравою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти

  • 400 грам пшениці
  • 150 грам маку
  • 200 грам горіхів
  • 200 грам родзинок
  • 2 столові ложки меду

Різдвяна кутя: процес приготування

Кашу кілька разів промиваємо холодною водою.

Кашу засипаємо в каструлю, додаємо воду (1 л.) І залишаємо в такому вигляді мінімум на 3 години. Потім воду зливаємо і наливаємо нову. Каструлю ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Варимо кашу до готовності.

Мак кладемо в каструлю, заливаємо водою так, щоб вона злегка покривала його і ставимо на плиту. Доводимо мак до кипіння і варимо на повільному вогні до тих пір, поки він не набубнявіє і зайва вода не випаруватися. Перекладаємо його в сито і проціджуємо.

Ізюм заливаємо кип’ятком, даємо постояти 5-10 хвилин і проціджують.

Мак кладемо в чашу блендера і подрібнюємо.

Горіхи сушимо на сухій сковороді і січемо на дрібні шматочки.

У миску кладемо кашу, додаємо мед і перемішуємо. Потім додаємо мак, родзинки і горіхи. Все добре перемішуємо і можна подавати до столу.