Рогалики на сметані з джемом — легка і проста випічка до чаю

Смачні, розсипчасті і красиві рогалики з тіста на сметані робляться дуже швидко, але так само швидко і з’їдаються. Начинку для таких рогаликів можна брати будь-яку — повидло, шоколад, родзинки і курагу, мак.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Рогалики залишаються смачними і на наступний після випічки день, варто тільки оновити присипку цукровою пудрою.

Ідеальний рецепт приготування чудової солодкої випічки, яка приємно здивує своїми хорошими смаковими якостями! Що може бути краще до чашечки чаю або кави?

Інгредієнти:

  • борошно — 260 г
  • сметана — 120 г
  • вершкове масло — 80 г
  • цукор — 80 г
  • яйце — 1 шт
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • ванілін — 1 щіпка
  • сіль — 1 щіпка
  • яблучний джем

Приготування:

  1. Просіваємо в миску борошно, додаємо цукор, сіль і розпушувач. Перемішуємо.
  2. Додаємо охолоджене вершкове масло і швидко перетираємо руками до дрібної крихти.
  3. Додаємо злегка збите яйце і сметану в пісочну крихту.
  4. Перемішуємо спочатку лопаткою, потім руками.
  5. Кладемо тісто в пакет і прибираємо в холодильник на 15 хвилин.
  6. Розкачуємо тісто на присипаному борошном столі у велике коло товщиною 3-4 мм і ділимо на сегменти.
  7. На широкий край трикутника викладаємо джем, звертаємо.
  8. Викладаємо рогалики на деко, застелене пергаментом.
  9. Випікаємо при 180 С протягом 15 хвилин.

Смачного!