Рулет до чаю без духовки, на сковорідці
Сьогодні хочу поділиться з Вами рецептом рулету на сковорідці за лічені хвилини. Це неймовірно смачно і готується швидко і просто: все перемішую і на сковороду. Подаю на сніданок або просто до чаю, або готую, коли потрібно приготувати швиденько щось смачне.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- сир домашній – 200 г
- яйця – 3 шт.
- цукор – 2 ст.л.
- ванілін – за смаком
- сіль – 1/3 ч.л.
- борошно – 3 ст.л. (з гіркою)
- вершкове масло – 20 г (або соняшникова олія)
- повидло – 4 ст.л.
Покроковий процес приготування:
У миску кладемо 200 грам сиру будь-якої жирності, розбиваємо 3 яйця, додаємо 2 ст.л. цукру, ванільний цукор, дрібку солі і пробиваємо все блендером до однорідності.
Тепер додаємо 3 ст.л. борошна з гіркою і половину ч.л. розпушувача. Перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.
20 грам вершкового масла розтопити в мікрохвильовій печі, можна вершкове масло замінити на олію.
Вливаємо олію в тісто і перемішуємо ще раз, тісто готове. Розділимо його на 2 рівні частини.
Беремо сковорідку у мене діаметр 26 см, наливаємо трохи олії, наливаємо половину тіста, розрівнюємо лопаткою, закриваємо кришкою і готуємо на невеликому вогні під кришкою 5 хвилин, потім перевертаємо і готуємо ще 1 хвилину. Знімаємо з вогню і смажимо наступний корж.
Дамо коржикам трохи охолонути, до теплого стану. Змащуємо повидлом, у мене кисленьке абрикосове повидло. Загортаємо 2 коржі в один рулет. Можна зробити 2 рулети або за бажанням можна не загортати рулет, а розрізати як тортик.
Рулет готовий, він добре тримає форму і коржі виходять досить еластичні.