Рулет з маком і дріжджового тіста: рецепт приготування
Рулет з маком з дріжджового тіста по-моєму рецепту виходить неймовірно м’яким і пишним. Він мені нагадує бабусин рулет. Такий же м’який, ароматний. Спробуйте приготувати.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Рулет з маком з дріжджового тіста: інгредієнти
Тісто:
- 450 (чотириста п’ятдесят) гр – борошна
- 20 (двадцять) гр – дріжджів (свіжих)
- 200 (двісті) мл – молока
- 40 (сорок) гр – масла (вершкового)
- 3 (три) ст. ложки – цукру
- 1 (одна) шт – курячого яйця
- 1 (одна) шт – курячого жовтка
- 0, 25 чайної ложки – солі
Начинка:
- 10 (десять) гр – масла (вершкового)
- 2 (дві) ст. ложки – молока
- 3 (три) ст. ложки – цукру
- 50 (п’ятдесят) гр – харчового маку
Рулет з маком: процес приготування
Макову начинку можна придбати в магазині, або ж приготувати самим: мак залити 300 мл води, і варити 15 хвилин. Як вода випарується з маку, перекладіть його в блендер. Додайте цукор і змеліть.
В подрібнений мак додати молоко і вершкове масло. Поставте на маленький вогонь і варіть, постійно помішуючи. Маса повинна стати густою.
Почнемо місити тісто. Молоко повинно бути теплим. У 100 мл молока додати свіжі дріжджі і цукор. Перемішайте, щоб вийшла маса однорідної консистенції. Залиште на п’ять хвилин.
Далі, вершкове масло попередньо розтопіть і охолодіть. Додайте до нього яйце і перемішайте до однорідної маси. Додайте в дріжджову суміш (іншими словами – опару).
Потім налийте молоко, що залишилося, сіль, цукор і борошно, що залишилося. Знову перемішайте. Тісто має вийти як на оладки. Приберіть його на годину в тепле місце.
Тепер тісто потрібно обім’яти і розкачайте качалкою в тонкий лист. Нанесіть на лист тіста начинку з маку. Скрутіть лист в рулет.
Збитим яєчним жовтком намажте рулет. У розігрітій до 180 градусів духовці випікайте рулет хвилин тридцять. Орієнтуйтеся на роботу своєї духовки. Рулет з маком з дріжджового тіста готовий!
Відмінний рецепт для всієї родини і для вихідного сімейного чаювання!