Салат «Вірний чоловік». Просто не встоїть жоден чоловік
Дуже ситний салат з грибами, свининою, морквою і часником. Пікантний смак, запаморочливий аромат, апетитний зовнішній вигляд – це саме цей салатик. Дуже добре підходить для будь-якого святкового столу.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- свинина вирізка, печериці та морква по 500 г;
- цибуля, 200 г;
- майонез, близько 140 г;
- сіль, перець, спеції, зелень;
- часник, 6 зубчиків;
- червоний гострий перець, паприка;
- оцет 9%, 2.5 ст.л;
- олія, 80 мл;
- коріандр;
- цукор, 1.5 ч.л.
Процес приготування
Печериці краще вибирайте коричневі – вони мають більш яскравий смак. М’ясо можна брати будь-яке.
Моркву тремо на тертці для корейської моркви.
Розігріваємо олію.
У морква видавлюємо часник, додаємо сіль і цукор, оцет, всі інші спеції. Все це викладаємо на часник і заливаємо розпеченою олією.
Порада: часник і спеції, викладайте на моркву в одному місці і туди виливайте олію. Таким чином, ви розкриєте всі аромати і смаку часнику і спецій.
Перемішуємо салат. Якщо є можливість, моркву краще зробити за ніч, до готування салату, щоб вона добре промаринувалося.
Гриби ріжемо шматочками і обсмажуємо на сухій сковороді і смажимо до випаровування рідини.
Додаємо цибулю, порізану тонкими чверть кільцями і обсмажуємо, вливши трохи масла, солимо і перчимо. Охолоджуємо.
М’ясо ріжемо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинним олії, в кінці солимо і перчимо, викладаємо на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії.
Змішуємо всі продукти, додаємо зелень, заправляємо майонезом і подаємо до столу. Можна поставити в холодильник щоб охолодити.
В принципі, салат годі й заправляти майонезом, досить тієї олії, що присутній в продуктах. Тому спробуйте без соусу, може вам сподобається.