Сало в банці за бабусиним рецептом. Пікантне сало з довгим терміном зберігання

Пікантне сало з довгим терміном зберігання, прекрасно підходить для святкового столу у вигляді нарізки або бутербродів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сало на банку;
  • сіль, 1 склянка;
  • вода, 5 склянок;
  • часник, чорний перець;
  • лавровий лист.

Процес приготування сала

Доводимо до кипіння воду з сіллю. Охолоджуємо.

Лавровий лист краще брати подрібнений або подрібніть його разом з чорним перцем і часником. Часник беремо сушений.

Сало ріжемо на порційні шматки і кожен обвалюємо в цій суміші. Укладаємо сало в стерилізовані банки і заливаємо маринадом.

Прикриваємо банку кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 7 днів, потім зберігаємо в холодильнику.

Порада: сало можна брати з прорізом або без, це на ваш смак. Також в маринад ви можете додати гострий перець, запашний і інші спеції на свій смак. При подачі на стіл можна приготувати соус для сала з оцту, олії і чорного перцю – поливаєте сало або подаєте в соусниці.