Сальтисон в пляшці з курки – тепер не купую ковбасу в магазині

Якщо вам не дуже подобається якість ковбаси, яку ви купуєте в магазині, раджу вам спробувати смачний сальтисон з курки.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами НаХаті

Інгредієнти:

  • Два кілограми курки; 
  • пару ложок солі; 
  • Три лаврових листочка; 
  • Перець чорний горошком – 10 шт;
  • Одна велика цибулина;
  • 6 зубків часнику;
  • Желатин Haas – 20 г.

Рецепт домашнього сальтисону з курки в пляшці:

Беремо курочку пожирнішу, кілограма на два. Ріжемо на великі шматки.

У каструлю додаємо сіль, цілу цибулину, лавр і перець. Викладаємо шматочки курки. Заливаємо водою. Треба близько півтори літрів.

Варимо при повільнійтемпературі приблизно годину 45. М’ясо прям має відходити від кісточок.

Далі м’ясо повинно охолонути, але не повністю. З густого бульйону вибираємо м’ясо.

В окрему тарілку виливаємо три ополоника бульйону. Туди додаємо желатин. Розмішуємо, щоб він розчинився.

Тепер займемося нашим м’ясом. Уважно прибираємо всі кістки, м’ясо розбираємо на волокна. Сильно подрібнювати не треба.

Часник через чеснокодавку подрібнюємо. Висипаємо його в желатин. Потім цю масу виливаємо в м’ясо. Перемішуємо.

Далі треба взяти пляшку з пластику об’ємом 1 літр, відрізати у неї верхівку. Заповнити її м’ясом.

Далі ставимо її в холодильник на всю ніч.

А далі треба зняти пляшку. Просто занурте її акуратно в гарячу воду і переверніть.

Ось таке смачне блюдо з курки готово!