Шалено смачні лінивчики за 10 хвилин
Відмінна закуска за цим рецептом виходить дуже швидко: буквально за 10 хвилин.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Лінивчики з грибами і ковбасою неймовірно смачні і дуже ароматні. Можна назвати їх ледачими пиріжками, можна швидкою гарячою піцою: суть не в цьому. Головне, що блюдо неймовірно смачне, красиве і дуже швидке в приготуванні. Відмінний варіант для сніданку або швидкого перекушування.
Склад продуктів
- 150 грам грибів;
- 150 грам копченої ковбаси;
- одна головка ріпчастої цибулі;
- одне куряче яйце;
- одна бульба картоплі;
- 50 грам твердого сиру;
- соняшникова рафінована олія для обсмажування;
- сіль і чорний мелений перець – за смаком;
- батон білого хліба (у мене йде півтора).
Покроковий процес приготування
Свіжі гриби промиваємо, очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Перекладаємо в миску, в якій і будемо з’єднувати начинку.
Ковбасу (я використовувала напівкопчену, але можна абсолютно будь-яку: варену, сосиски, сардельки) також нарізаємо невеликим кубиком і з’єднуємо з грибами.
Бульбу картоплі очищаємо від шкірки, промиваємо і натираємо на крупній тертці.
Перекладаємо в миску до решти продуктів.
Також на тертці натираємо твердий сир.
Головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння і дуже дрібно нарізаємо (можна натерти на тертці).
Додаємо в миску з продуктами свіже куряче яйце, солимо і перчимо до смаку.
Батон можна використовувати вже нарізаний або нарізати самостійно на шматочки товщиною приблизно один сантиметр.
На підготовлені шматочки батона кладемо з одного боку начинку, розмазує її.
У сковороді дуже добре розігріваємо олію, викладаємо шматочки хліба змащеній стороною вниз.
Обсмажуємо хліб з одного боку і відразу виймаємо на блюдо.
Смачного.