Щоб курка в духовці вийшла соковитою, але з хрусткою скоринкою, використовую два секрети

Запекти цілу курку – це і бюджетно, і ефектно, і смачно. Одна біда – вона часто пересихає всередині. Але я про цю проблему забула, підглянувши спосіб запекти цілу курку так, щоб вона залишилася соковитою. Хитрощі всього дві, а маринад при цьому можна буде взяти на ваш смак будь-який.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Інгредієнти

  • ціла курка
  • 1,5 ложки солі (на курку в 1,5 кг)
  • 1 велика цибулина
  • 9 зубчиків часнику
  • Чайна ложка хмелі-сунелі
  • Чайна ложка сушеної паприки
  • Чорний перець за смаком
  • 2-3 столові ложки соняшникової олії

Наша курка буде соковитою завдяки двом секретам. Перший з них – це рукав для запікання, підготуйте його заздалегідь. І так, хрустка скоринка теж буде.

Приготування

Для початку курку промиваємо і просушуємо паперовими рушниками.

Потім готуємо суміш приправ: часник давимо і змішуємо з усіма спеціями.

Цибулину розрізаємо на 4 частини.

Курку гарненько натираємо спеціями, не забуваючи про внутрішню порожнину.

Всередину курки кладемо четвертинки цибулини. Це другий секрет її соковитості – так вона не буде пересихати зсередини, плюс сік від цибулі буде випаровуватися і “обробляти” курочку.

Щоб курка в духовці вийшла соковитою, але з хрусткою скоринкою, використовую два секрети

Курку прибираємо в рукав. Зверху заливаємо на неї олію і рукою розподіляємо його по всій поверхні тушки.

Рукав зав’язуємо. Протикати його необов’язково, курка і без цього вийде з скоринкою.

Щоб курка в духовці вийшла соковитою, але з хрусткою скоринкою, використовую два секрети

Якщо є час, можна залишити тушку в рукаві на годину-дві промаринуватися. Якщо потрібно скоріше, то відразу прибираємо в розігріту духовку. Запікаємо при 200 градусах приблизно півтори години.

Коли курочка готова, дістаємо, даємо трохи охолонути, розрізаємо на порції і насолоджуємося неймовірно соковитим і ароматним м’ясом.

Щоб курка в духовці вийшла соковитою, але з хрусткою скоринкою, використовую два секрети