Щоб взимку готувати десерти влітку закриваю яблука з цукром

Восени ми зазвичай збираємо великий урожай яблук. Щоб фрукти не пропадали, я закатую їх в банки з цукром. Цю заготовку можна використовувати для різних десертів. Наприклад, в якості начинки для пирогів, млинців, бісквітів. Яблука відмінно поєднуються з вівсяною крупою. Їх можна використовувати в якості добавки до каші.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Склад і рецепт консервованих фруктів

Для заготівлі потрібно такий набір продуктів:

  • Яблука з кислим смаком.
  • Цукровий пісок.

Фрукти потрібно ретельно промити. Розділити на четвертинки. Видалити черенки, насіння і перетинки. Розрізати четвертинки яблук на тонкі пластинки.

Помістити в скляні ємності об’ємом близько 500 мл. Банки треба заздалегідь промити. Скибочки фруктів викладають шарами, чергуючи кожен пласт з чайною ложкою цукру.

Щільно притискають яблука, щоб вони виділили сік.

Накривають посудини кришками, які треба заздалегідь простерилізувати. Поміщають ємності в каструлю, застелену чистою тканиною. Наливають в посудину холодну воду так, щоб вона повністю покрила банки.

Ставлять заготовку на повільний вогонь. Накривають каструлю кришкою. Стерилізують банки протягом десяти хвилин з моменту закипання рідини.

Видаляють ємності з води (по черзі). Щільно закривають. Перевертають банки догори дном, ставлять на підлогу. Накривають теплою тканиною і залишають до повного охолодження.

Після цього консерви слід помістити в холодильну камеру або льох.