Шоколадний торт “Фереро Роше” — не десерт, а справжня насолода
Торт виходить дуже цікавий і вишуканий. Будь-який святковий стіл перетворитися в королівський якщо ви його приготуєте/
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Необхідні продукти для бісквіта:
- 80 грамів пшеничного борошна
- 40 грамів картопляного крохмалю
- 30 грамів какао-порошку
- 1,5 чайні ложки розпушувача
- 5 курячих яєць
- 180 грамів цукру
- 10 грамів ванільного цукру
Для начинки:
- 150 грамів білого шоколаду
- 40 грамів вафель
- 100 грамів фундука
- 4 столові ложки вершків
Для просочення:
- 1,5 чайні ложки меленої кави
- 150 мілілітрів окропу
Для крему:
- 400 мілілітрів вершків 33%
- 100 грамів цукрової пудри
- 30 грамів какао-порошку
Починаємо приготування:
- У яєць відокремлюємо білки від жовтків.
- Білки кладемо в чашку і збиваємо міксером до пишної піни. Потім поступово вводимо цукор і ванільний цукор. Збиваємо масу до стійких піків. Потім, не перестаючи збивати, по одному вводимо жовтки.
- В отриману масу просіваємо борошно з какао-порошком. Додаємо розпушувач і крохмаль. Все обережно перемішуємо до однорідної маси.
- Беремо форму для випічки (22 см.), застилаємо пергаментним папером і перекладаємо тісто. Розрівнюємо його і відправляємо в духовку. Випікаємо протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий бісквіт повністю охолоджуємо.
- Фундук кладемо на суху сковороду і просушуємо, а потім очищаємо від шкірки. Очищені горіхи подрібнюємо. Ламаємо руками вафлі. Підготовлені продукти кладемо в миску.
- У миску кладемо подрібнений шоколад і вливаємо вершки. Розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовці до однорідної маси.
- Шоколадну масу переливаємо в миску до горіхів з вафлями, перемішуємо. Перекладаємо отриману суміш на лист пергаментного паперу, розподіляємо і відправляємо на холод до повного застигання. А потім розламуємо руками до більш дрібного стану.
- У чашку кладемо каву і заливаємо окропом.
- У миску кладемо вершки і збиваємо міксером до м’яких піків. Додаємо просіяне цукрову пудру і какао-порошок. Збиваємо до стійких піків.
- Бісквіт розрізаємо на 3 коржі.
- На блюдо ставимо перший корж, просочуємо кавою і кладемо 1/3 частину крему. Розподіляємо 1/2 частину горіхової крихти і накриваємо другим коржем. Просочуємо його, кладемо крем, крихту і накриваємо третім коржем. Його також просочуємо і зверху викладаємо крем. Змащуємо ним верх і боки тортик.
- Потім прибираємо його в холодильник на 3 години. Через відведений час торт дістаємо і прикрашаємо на свій смак.
Смачного!