Швидкі пиріжи по бабусиному рецепту

Ароматні та м’які пиріжки – вони просто не можуть не сподобатися! Такі періжки ще колись бабуся готувала

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 120 мл;
  • яйце, 1 шт;
  • сіль дрібка;
  • сода, 0.5 ч.л;
  • цукор, 1 ч.л;
  • олія соняшникова, 1 ст.л;
  • борошно, близько 300 г.

Для приготування начинки необхідно:

  • цибуля велика, 2 шт;
  • грудинка, 80 г;
  • яйце, 1 шт;
  • сіль перець.

Процес приготування бабусиних пиріжків

Для будь-якого тіста на кефірі, всі продукти повинні бути кімнатної температури, а кефір краще трохи підігріти.

Цибулю і грудинку дрібно ріжемо кубиком.

Обсмажуємо на олії грудинку, потім кладемо цибулю і обсмажуємо до готовності цибулі.

У кефір додаємо яйце, солимо і кладемо цукор, вливаємо олію рафіновану і перемішуємо.

Борошно просіваємо і частинами додаємо в масу, добре вимішуючи.

Порада: тісто вимішуйте добре, щоб не потрібно було всипати багато борошна, воно забиває масу і пиріжки не вдаються.

Накриваємо тісто і залишаємо на 10 – 15 хвилин. Формуємо пиріжки з начинкою.

Можна обсмажити на сковорідці в олії або поставити в духовку і випікати при 180 градусах близько 20 хвилин.

Пиріжки не вбирають олії, не осідають, коли ви знімаєте їх зі сковорідки, дуже м’які і повітряні.

Не вдається скопіювати.