Смачна піца на тонкій основі. Швидке бездріжджове тісто

Тісто для цієї піци тонке, ніжне. Готується швидко і просто. Довго можна зберігати в холодильнику без смакових втрат (у мене лежало 6 днів).

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

З цієї кількості продуктів у мене вийшли дві піци, діаметром близько 30 см.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 400 г
  • Молоко – 150 мл
  • Олія соняшникова – 30 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч. ложки
  • Оцет 9% – 1 ч. ложки
  • Майонез – 2 ст. ложки
  • Томатна паста – 2 ст. ложки
  • Часник сухий – 1 ч. ложка
  • Орегано – 1 ч. ложка
  • Начинка будь-яка

Рецепт приготування піци

Олію та молоко вливаємо в глибоку миску, вбиваємо яйце і солимо.

Перемішуємо і додаємо соду, оцет. Ще раз перемішуємо.

За кілька прийомів додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.

Тісто виходить м’яким, яке не липне до рук (при необхідності, додайте борошно).

Готове тісто скачуємо в кулю і накриваємо пакетом на 20 хвилин.

Поки тісто на розстойці, приготуємо начинку і соус. Соус нехитрий, але смачний.

Змішуємо 2 ст. ложки томатної пасти (або кетчупу) з 2 ст. ложками майонезу.

Додаємо 1 ч. ложку сухого часнику і 1 ч. ложку орегано.

Для начинки використовуйте продукти на свій розсуд.

У мене помідори, болгарський перець, оливки, шинка, кріп і зелений горошок.

Зверху посипала тертим твердим сиром.

Далі, тісто розділяємо на дві частини і кожен шматочок розгортає в коржик, діаметром 30 см.

Деко застеляємо пергаментним папером і перекладаємо на неї корж.

Змащуємо тісто соусом і викладаємо начинку. Зверху посипаємо тертим сиром.

Розігріваємо духовку до 200 ° C і випікаємо 10-12 хвилин. Смачного!

Не вдається скопіювати.