Смачний “Лінивий” пиріг з цибулею і яйцем. Завжди виручає коли не хочеться включати духовку
Лінивий пиріг з зеленою цибулею і яйцем готується дуже швидко і смачно, виручає коли не хочеться включати духовку. Так само це ідеальний варіант, коли хочеться пиріжків, але не хочеться возитися з тістом. Цей пиріг буде смачним навіть без яєць в начинці, просто вийде цибульний пиріг, це теж незвично і смачно, поки на городі ще є зелена цибуля не втрачаємо можливість і використовуємо не шкодуючи.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Борошно 280-300 гр.
- 2 яйця
- Сметана 200 гр.
- Дрібка солі
- 1 ч. л. цукру
- 10 гр. розпушувача
Начинка:
- 2-3 варених яйця
- Зелена цибуля
- Вершкового масла 20 гр.
Як приготувати “Лінивий” пиріг
У миску додати яйця, сіль і цукор. Далі сметану, у мене 15%, перемішати. Далі додати розпушувач.
В декілька заходів борошно, має вийти консистенція як густа сметана, масло я в тісто не додаю, бо масло буде присутнє в начинці, цього буде достатньо.
Для начинки: цибуля змішати з сіллю (солі кладіть більше ніж на салат, начинка повинна бути трохи пересолена) можна злегка пом’яти, додаємо яйця і розтоплене вершкове масло, перемішати.
Якщо немає яєць, з однією цибулею теж вийде.
Відправити в тісто начинку і перемішати.
Я буду готувати в мультиварці на режимі «Випічка» 1 годину. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою тому що мультиварки у всіх різні.
Можна випекти в духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин.
Можна викласти суміш на розігріту сковорідці і готувати під кришкою, на середньому вогні з двох сторін, до готовності.
А можна приготувати на сковорідці в формі оладок.