Смачний, освіжаючий і корисний квас з каркаде
Рецепт мені подруга прислала, каркаде у мене був, і я поставила квас. Ось цей квас мені дуже сподобався! Просто відмінно вийшло. Смак кисло-солодкий, дуже приємний, все в міру. Колір просто розкішний, тільки від одного вигляду хочеться спробувати. Квас добре газований, це видно на фото.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Склад:
- каркаде – 3 ст. л.
- цукор – 1 склянка
- ізюм білий – 10 шт.
- дріжджі сухі – 1 ч. л.
- лимонна кислота – ½ ч. л.
- вода – 3 л
Як приготувати квас з каркаде:
1. 2,5 літра води закип’ятити і охолодити до теплої.
2. Залити каркаде 0,5 літра кип’ятку, щоб вийшла міцна заварка. Настояти хвилин 10. Потім змішати заварку, пропущену через ситечко, і кип’ячену воду.
3. У банці змішати цукор, лимонну кислоту і дріжджі. Додати 10-15 штук ізюму.
4. Влити воду з каркаде. Добре розмішати. Накрити марлею і поставити в тепле місце.
5. Вже через кілька годин піде процес бродіння. Залишити бродити на добу. Потім розлити по зручним пляшках і поставити в холодильник. Раджу дати постояти в холодильнику 1-2 дні і трохи дозріти квасу, так він стане смачніше.