Смачний, освіжаючий і корисний квас з каркаде

Рецепт мені подруга прислала, каркаде у мене був, і я поставила квас. Ось цей квас мені дуже сподобався! Просто відмінно вийшло. Смак кисло-солодкий, дуже приємний, все в міру. Колір просто розкішний, тільки від одного вигляду хочеться спробувати. Квас добре газований, це видно на фото.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Склад:

  • каркаде – 3 ст. л.
  • цукор – 1 склянка
  • ізюм білий – 10 шт.
  • дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • лимонна кислота – ½ ч. л.
  • вода – 3 л

Як приготувати квас з каркаде:

1. 2,5 літра води закип’ятити і охолодити до теплої.

2. Залити каркаде 0,5 літра кип’ятку, щоб вийшла міцна заварка. Настояти хвилин 10. Потім змішати заварку, пропущену через ситечко, і кип’ячену воду.

3. У банці змішати цукор, лимонну кислоту і дріжджі. Додати 10-15 штук ізюму.

4. Влити воду з каркаде. Добре розмішати. Накрити марлею і поставити в тепле місце.

5. Вже через кілька годин піде процес бродіння. Залишити бродити на добу. Потім розлити по зручним пляшках і поставити в холодильник. Раджу дати постояти в холодильнику 1-2 дні і трохи дозріти квасу, так він стане смачніше.