Смачний рецепт консервованих помідорів половинками
Рецепт помідорів, загорнених дуже цікавим способом, – половинками або четвертинками помідорів, з цибулею, часником і кропом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Необхідні інгредієнти:
- стиглі тугі томати;
- кріп;
- часник;
- цибуля.
Для маринаду:
- 3 літри води;
- 3 ст.л. соли;
- 1 ст. оцту;
- 7 ст.л. цукру;
- по 1 ст.л. pослинної олії в кожну баночку.
Спосіб приготування
Отже, рецепт розрахований на 7 літрових баночок. Підготуйте банки – промийте, просушіть. Виложіть на дно гілочку кропу, 1-2 зубки часнику. Потім укладайте половинки або четвертинки невеликих томатів, чергуючи їх з кільцями лука. Укладайте щільно, але не придавлюйте, щоб не роздавити. Виложіть у кожну баночку по 1 ст.л. соняшникової олії.
Готуємо маринад: для цього досить закип’ятити воду, додавши в неї сіль, цукор, оцет. Розлити маринад по банках, накрити кришками і відразу ж поставити стерилізувати. Думаємо, що всі знають як це робити – застелити дно каструлі ганчіркою. Кacтpюлю вибирайте відповідну за розміром по кількості банок. Злити воду, розрахувавши, щоб вода діставала банкам «по плічки». Ставити в гарячу воду банки, щоб від перепаду температур банки не полопали. Стерилізувати 15-20 хвилин. Швидко загорнути і укутати до повного охолодження в перевернутому вигляді.
Смачного!