Смачний рецепт консервованих помідорів половинками

Рецепт помідорів, загорнених дуже цікавим способом, – половинками або четвертинками помідорів, з цибулею, часником і кропом.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Необхідні інгредієнти:

  • стиглі тугі томати;
  • кріп;
  • часник;
  • цибуля.

Для маринаду:

  • 3 літри води;
  • 3 ст.л. соли;
  • 1 ст. оцту;
  • 7 ст.л. цукру;
  • по 1 ст.л. pослинної олії в кожну баночку.

Спосіб приготування

Отже, рецепт розрахований на 7 літрових баночок. Підготуйте банки – промийте, просушіть. Виложіть на дно гілочку кропу, 1-2 зубки часнику. Потім укладайте половинки або четвертинки невеликих томатів, чергуючи їх з кільцями лука. Укладайте щільно, але не придавлюйте, щоб не роздавити. Виложіть у кожну баночку по 1 ст.л. соняшникової олії.

Готуємо маринад: для цього досить закип’ятити воду, додавши в неї сіль, цукор, оцет. Розлити маринад по банках, накрити кришками і відразу ж поставити стерилізувати. Думаємо, що всі знають як це робити – застелити дно каструлі ганчіркою. Кacтpюлю вибирайте відповідну за розміром по кількості банок. Злити воду, розрахувавши, щоб вода діставала банкам «по плічки». Ставити в гарячу воду банки, щоб від перепаду температур банки не полопали. Стерилізувати 15-20 хвилин. Швидко загорнути і укутати до повного охолодження в перевернутому вигляді.

Смачного!

Не вдається скопіювати.