Смачний рецепт маринованої сливи
Сливи виходять дуже смачні! Це не десерт, можна і самі їсти, і до м’яса можна, в загальному рекомендуємо вам спробувати!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Рецепт складається з наступних інгредієнтів:
- 3 кг. слив;
- 200 м спиртового оцту 9% (можна столовий);
- 1 кг. цукру;
- 10 г гвоздики і 10 г лаврового листа.
Порада!
Для маринування вибирайте тверду стиглу сливу середніх розмірів.
Хочемо відразу сказати, що хоч оцту в складі буде достатньо, його смак ви не помітите. Так як в процесі приготування, в перебігу п’яти днів, він встигає випаруватися. Тому будьте спокійні на цей рахунок.
Приготування
Змішайте цукор з оцтом і зовсім недовго нагрійте на маленькому вогні. Покладіть сливу в тару і насипте зверху гвоздику і лавровий лист, залийте остиглим оцтовим розчином – це буде один шар. І потім такий же наступний шар. Вранці і ввечері зливайте рідину, доводіть до кипіння (але не кип’ятіть!) І знову заливайте. І такі маніпуляції слід робити протягом п’яти днів (хоч і за часом розтягнуто, але мороки мало, справа кілька хвилин). При цьому ви самі помітите, що рідини стає все більше і більше.
Після останнього кип’ятіння на п’ятий день, укладіть сливу по банкам. Тут вже не додавайте ні гвоздику, ні лавровий лист. У банку тільки сливи і маринад. На виході у вас вийде близько півтора літрів. Далі банки закатайте і відправляйте їх в холодильник.
Смачного!