Смачний рецепт маринованої сливи

Сливи виходять дуже смачні! Це не десерт, можна і самі їсти, і до м’яса можна, в загальному рекомендуємо вам спробувати!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Рецепт складається з наступних інгредієнтів:

  • 3 кг. слив;
  • 200 м спиртового оцту 9% (можна столовий);
  • 1 кг. цукру;
  • 10 г гвоздики і 10 г лаврового листа.

Порада!

Для маринування вибирайте тверду стиглу сливу середніх розмірів.

Хочемо відразу сказати, що хоч оцту в складі буде достатньо, його смак ви не помітите. Так як в процесі приготування, в перебігу п’яти днів, він встигає випаруватися. Тому будьте спокійні на цей рахунок.

Приготування

Змішайте цукор з оцтом і зовсім недовго нагрійте на маленькому вогні. Покладіть сливу в тару і насипте зверху гвоздику і лавровий лист, залийте остиглим оцтовим розчином – це буде один шар. І потім такий же наступний шар. Вранці і ввечері зливайте рідину, доводіть до кипіння (але не кип’ятіть!) І знову заливайте. І такі маніпуляції слід робити протягом п’яти днів (хоч і за часом розтягнуто, але мороки мало, справа кілька хвилин). При цьому ви самі помітите, що рідини стає все більше і більше.

Після останнього кип’ятіння на п’ятий день, укладіть сливу по банкам. Тут вже не додавайте ні гвоздику, ні лавровий лист. У банку тільки сливи і маринад. На виході у вас вийде близько півтора літрів. Далі банки закатайте і відправляйте їх в холодильник.

Смачного!