Смачний рецепт Різдвяного кекса. Зараз усі його готовлять

Пропонуємо вам рецепт приготування смачного Різдвяного кекса.

Різдвяний кекс створює відмінний святковий настрій всій сім’ї. За цим чудовим рецептом виходить дуже смачним та пряним.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Улюблена

Інгредієнти для приготування:

  • — вершки – 50 мл;
  • — яйця – 4 шт.;
  • — борошно – 200 г;
  • — олія – 1 ст. л.;
  • — горіхи (на ваш смак) – 300 г;
  • — родзинки – 150 г;
  • — курага – 200 г;
  • — лікер – 100 мл;
  • — цукор – 100 г;
  • — цукрова пудра – 50 г;
  • — 10 г розпушувач – 10 г;
  • — прянощі (за смаком);
  • — сіль (за смаком).
Вам також сподобається: ?

0,5 л теплої води; 9 ст. л. борошна; 2 ст. л. майонезу; 2 яйця. Для найніжніших млинців, які не рвyтся і довго залишаються м’якенькими, ніби щойно зі сковорідки

Покрокове приготування:

Всі сухофрукти помити, та висушити.

Дрібно порізати курагу, додати родзинки, цю суміш залити лікером, відставити на кілька годин.

Почищені горіхи на кілька хвилин помістити в розігріту духовку, залишити до охолодження.

До яєць додати вершки та цукор, посолити, добре збити.

Борошно з’єднати з розпушувачем та просіяти, ввести в збиті яєчну суміш.

Процідити суміш сухофруктів, зі всіх боків покрити мукою, додати до тіста.

Сюди ж додати прянощі та горіхи, перемішати.

Деко для випікання змастити олією, перекласти тісто.

Тепер деко накрити та відставити на пів години в тепле місце (40 градусів).

Випікати в духовці при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.

Вимкнути духовку, відчинити дверцята, залишити кекс до охолодження.

Задекорувати цукровою пудрою.

Смачного!