Сметанник – банка сметани, пара яєць і мінімум зусиль
Найсмачніший пиріг в світі!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти для тіста:
- 200 г вершкового масла з морозилки
- 1 яйце
- 1,5 ч. л. розпушувача
- 300 г борошна
- 0,5 склянки цукру
Інгредієнти для начинки:
- 500 мл сметани (краще пожирніше)
- 4 яйця
- 2 пакетика ванільного цукру
- 4 ст. л. цукру
Приготування:
- Натріть на крупній тертці вершкове масло. Додайте яйце, цукор, просіяне борошно і розпушувач.
- Замісіть пісочне тісто, скачайте його в кулю і залиште на 10 хвилин.
- Роз’ємну форму змащуємо маслом і переносемо в неї розкатаний пласт товщиною 0,5 см. Сформуйте високі бортики.
- Щоб приготувати начинку для сметанника, змішайте і збийте всі інгредієнти, що входять до її складу.
- Вилийтеначинку на тісто. Відправте пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40-45 хвилин.
Для успішного на 100 % результату вибирайте сметану, в якій жирність не менше 20 %. Перед тим, як відрізати перший шматочок сметанника, обов’язково дочекайся повного остигання пирога.
Говорять, що на наступний день, постоявши в холодильнику, цей десерт стає ще смачнішим.
Приємного апетиту!