Соковита запіканка з кабачків із фаршем просто тане у роті

Ця смакота з кабачків настільки ніжна, просто тане у роті! Ви з’їсте відразу все без залишку! Простий рецепт, який вам знадобиться.

Нам потрібно:

  • курячий фарш – 600 гр.
  • кабачки – 3 шт.
  • сир – 150 гр.
  • цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • вершкове масло – 25 гр.
  • чебрець (або улюблена приправа для курячого м’яса)
  • паприка – 1 ч.л.
  • вершки – 1 ст. (200 мл)
  • яйця – 1 шт.
  • сіль
  • перець

Покроковий рецепт приготування:

Дрібно нарізаємо цибулю. Кабачки промиваємо, просушуємо і нарізаємо кружальцями завтовшки 3-4 мм. Обсмажуємо цибулю на вершковому маслі. Прибираємо цибулю на якийсь час убік і в тій же сковороді злегка обсмажуємо підготовлені кружечки кабачків.

Потім обсмажуємо курячий фарш із приправами близько 5 хвилин. Приправи можна додати до смаку. У нашому випадку волію чебрець і паприку. Не забуваємо посолити і поперчити до смаку.

Перекладаємо обсмажений фарш в окрему миску, щоб він трохи остигнув. Всипаємо половину тертого сиру до фаршу і додаємо цибулю, обсмажену на вершковому маслі.

Для запікання беріть будь-яку зручну форму. Укладаємо в самий низ форми для випікання половину обсмажених кабачків. Накриваємо їх фаршем. Зверху викладаємо кабачки, що залишилися.

Для заливки використовуємо нежирні вершки та 1 яйце. Вливаємо вершки в окрему ємність і додаємо 1 яйце. Добре все це збиваємо, можна вилочкою чи вінчиком. Потім вливаємо цю заливку поверх фаршу.

Посипаємо запіканку сиром та запікаємо 30 хвилин у духовці при 180 градусах. Збільште температуру, щоб зарум’янився верхній шар.