Справжні цукрові булочки, як в дитинстві
Цукрові плюшки….ммм…це така смакота. Вона родом з нашого далекого-далекого дитинства. Плюшки прості в приготуванні, дуже красиві і смачні. Ми впевнені, що їх полюблять і ваші діти, якщо ви спечете.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Необхідні продукти
Для опари:
- 30 грамів сирих дріжджів
- 250 мілілітрів молока
- 1 столова ложка цукру (від загального обсягу)
- 2 столові ложки борошна (від загального обсягу)
Для тіста:
- 120 грамів цукру
- 2 курячих яйця
- 4 грами ванільного цукру
- щіпка солі
- 70 грамів вершкового масла
- 30 мл рослинної олії
- 700 грамів пшеничного борошна
- 150 грамів сметани
- 15 грамів розпушувача
Додатково:
- 50 грамів рослинної олії
- 30 грамів цукру
- 1 куряче яйце
Починаємо приготування:
- Приготуємо опару. У миску наливаємо тепле молоко (35-38 градусів), додаємо дріжджі, цукор і борошно. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.
- У чашку вбиваємо яйця, додаємо сіль і перемішуємо. Додаємо суміш до опари, залишаємо трохи для змащування. Туди ж додаємо цукор, що залишився, додаємо розм’якшене вершкове масло, сметану і розпушувач. Все перемішуємо, всипаємо борошно і замішуємо тісто. Воно виходить м’яким і липким. Додаємо в тісто олію і ще трохи вимішуємо. Готове тісто накриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
- Через відведений час обминаємо тісто, знову накриваємо кришкою і залишаємо ще на 30 хвилин.
- Потім беремо шматочок тіста, кладемо на дошку, розкочуємо в овал, змащуємо олією і присипаємо цукром. Скачуємо в рулет і складаємо навпіл, край скріплюємо. Робимо надріз посередині (не до кінця) і вивертаємо краї. Таким чином формуємо всі плюшки. Готові булочки перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером.
- Змащуємо їх яйцем і відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин. А потім відразу ж подаємо до столу.
Смачного!