Справжні цукрові булочки, як в дитинстві

Цукрові плюшки….ммм…це така смакота. Вона родом з нашого далекого-далекого дитинства. Плюшки прості в приготуванні, дуже красиві і смачні. Ми впевнені, що їх полюблять і ваші діти, якщо ви спечете.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Необхідні продукти

Для опари:

  • 30 грамів сирих дріжджів
  • 250 мілілітрів молока
  • 1 столова ложка цукру (від загального обсягу)
  • 2 столові ложки борошна (від загального обсягу)

Для тіста:

  • 120 грамів цукру
  • 2 курячих яйця
  • 4 грами ванільного цукру
  • щіпка солі
  • 70 грамів вершкового масла
  • 30 мл рослинної олії
  • 700 грамів пшеничного борошна
  • 150 грамів сметани
  • 15 грамів розпушувача

Додатково:

  • 50 грамів рослинної олії
  • 30 грамів цукру
  • 1 куряче яйце

Починаємо приготування:

  1. Приготуємо опару. У миску наливаємо тепле молоко (35-38 градусів), додаємо дріжджі, цукор і борошно. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.
  2. У чашку вбиваємо яйця, додаємо сіль і перемішуємо. Додаємо суміш до опари, залишаємо трохи для змащування. Туди ж додаємо цукор, що залишився, додаємо розм’якшене вершкове масло, сметану і розпушувач. Все перемішуємо, всипаємо борошно і замішуємо тісто. Воно виходить м’яким і липким. Додаємо в тісто олію і ще трохи вимішуємо. Готове тісто накриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
  3. Через відведений час обминаємо тісто, знову накриваємо кришкою і залишаємо ще на 30 хвилин.
  4. Потім беремо шматочок тіста, кладемо на дошку, розкочуємо в овал, змащуємо олією і присипаємо цукром. Скачуємо в рулет і складаємо навпіл, край скріплюємо. Робимо надріз посередині (не до кінця) і вивертаємо краї. Таким чином формуємо всі плюшки. Готові булочки перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером.
  5. Змащуємо їх яйцем і відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин. А потім відразу ж подаємо до столу.

Смачного!