Справжня морква по-корейськи. Перевірений рецепт
Дуже апетитна і пряна закуска морква по-корейськи. Відмінний гарнір для багатьох страв, можна додати в різні салати, та й сама по собі, дивовижна закуска.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Продукти
- Морква – 1 кг (очищена)
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цукор – 100 г
- Оцет 9% – 80 мл
- Часник – 5 зубчиків
- Олія – 150 г
- Сіль – 25 г
- Коріандр мелений – 1 ч. ложка
- Перець червоний гострий – 0,5 ч. ложки
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки
Рецепт приготування
Для цієї закуски вибираємо міцні й рівні морквини.
Натираємо моркву на спеціальній тертці для моркви по-корейськи.
Додати сіль і оцет. Перемішати і залишити, поки морква не виділить сік.
Розігріваємо на сковорідці олію (до димку).
Цибулю шаткуємо тонкою соломкою. Обсмажуємо до напівготовності.
З миски з морквою виливаємо рідину і додаємо туди часник (часник терти на дрібній тертці), цукор і спеції.
Як тільки цибуля злегка зарум’яниться, вилити разом з олією на моркву.
Все перемішати, до однорідної консистенції.
Перекласти моркву по-корейськи в чистий посуд, закрити кришкою і поставити в холодильник на 2 години (бажано, на ніч).
Перед подачею можна посипати кунжутним насінням.
Морква по-корейськи за цим рецептом виходить дуже соковитою, хрумкою і незрівнянно ароматною. Смачного!