Спробувала на ювілеї салат “Каприз” і відразу додала собі в меню. Ділюся рецептом

Сьогодні хочу поділиться з Вами рецептом салату з печінки «Каприз». Нещодавно була на ювілеї і там на святковому столі був такий салат. Я звичайно ж одразу впізнала рецепт і тепер це один з найбільш смачних салатів з печінки, які я вмію готувати. Головний секрет такого салату полягає в приготуванні печінки для салату.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Необхідні продукти:

  • Печінка куряча – 500 гр
  • Морква – 1 шт (200 гр)
  • Цибуля – 3 шт (100 гр)
  • Огірок свіжий – 1шт (200 гр)
  • Яйця – 3 шт
  • Зелений горошок – 1 банка

Для майонезу:

  • Молоко – 50 мл.
  • Соняшникова олія – 100 мл.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Гірчиця французька – 1 ч.л.
  • Сухий часник – 1/3 ч.л.

Покроковий процес приготування:

Для початку займемося печінкою. Беремо 500 грам курячої печінки миємо і ріжемо кубиками. Тепер заливаємо соєвим соусом 50 мл і залишаємо на 15 хвилин.

Спробувала на ювілеї салат "Каприз" і відразу додала собі в меню. Ділюся рецептом

Цибулю поріжемо кубиками. Морква натремо на грубій терці.

Беремо сковорідку і наливаємо трохи соняшникової олії. Кладемо печінку на сковорідку разом з соєвим соусом. Смажимо 5-7 хвилин, за 2 хвилини до кінця приготування, додаємо 3 зубчики часнику пропущених через прес. Знімаємо печінку і даємо їй охолонути. Тепер на сковорідці обсмажимо на невеликій кількості соняшникової олії цибулю. Цибулю прибираємо і тепер обсмажимо моркву.

Свіжий огірок нарізаємо кубиками. 3 відварені яйця поріжемо кубиками.

Спробувала на ювілеї салат "Каприз" і відразу додала собі в меню. Ділюся рецептом

Збираємо салат. У миску кладемо печінку, моркву, цибулю, огірки, яйця. Заправляємо майонезом. Я майонез готую сама. У банку наливаємо 50 мл молока кімнатної температури, 100 мл соняшникової олії. Збиваємо до загустіння.

Спробувала на ювілеї салат "Каприз" і відразу додала собі в меню. Ділюся рецептом

Додаємо половину ч.л. солі, сухий часник, 1 ст.л. соку лимона, 1 ч.л. французької гірчиці. Пробиваємо ще раз блендером, майонез готовий.

Спробувала на ювілеї салат "Каприз" і відразу додала собі в меню. Ділюся рецептом

У салат додаємо горошок, попередньо зливши рідину. Перемішуємо. Салат готовий. Кладемо в салатник, посипаємо зеленим горошком і зеленню.

Не вдається скопіювати.