Спробувавши деруни за цим рецептом Ви будете їх готувати так постійно.

Перевірений рецпт смачних дерунів. Радимо спробувати кожному.

Нам знадобиться:

  • 600 гр картоплі;
  • 1 яйце;
  • 1 цибуля;
  • 1 ст. ложка з гіркого борошна;
  • 1/2 ч. ложки лимонний сік;
  • сіль, перець за смаком;
  • Олія для смаження;

Йогуртовий соус із часником (робити якщо подобається).

Покроковий рецепт приготування:

Для приготування найсмачніших дерунів знадобиться велика тертка.

Натерти потрібно сиру картоплю. Тільки очистіть її від шкіри.

Щоб деруни не почорніли, краще не зволікати і робити все швидко. Картопля має властивості темніти при взаємодії з повітрям, що негативно позначиться на підсумковому зовнішньому вигляді страви.

Ще один важливий момент полягає в тому, щоб віджати натерту картоплю від зайвої рідини.

Я волію додавати до картоплі свіжий сік лимона, але робити це всім зовсім необов’язково. Він допомагає надати дерунам приємної кислинки, а також яскравого, апетитного вигляду в готовому вигляді.

Перемішавши картоплю з лимонним соком, потрібно натерти одну велику цибулину і додати її до інших продуктів.

У масу потрібно вбити куряче яйце, сіль та мелений перець.

Тут же можна додати інші спеції, але покладайтеся на власний смак. Якщо у вас є перевірені поєднання, поділіться ідеями зі мною у коментарях.

Потрібно дуже добре перемішати суміш у мисці та додати до них борошно.

Перемішайте масу знову до однорідності і смажте деруни.

Готувати їх потрібно на розігрітій сковороді з олією – викладайте по столовій ложці картопляну масу. Смажити потрібно приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Вони покриються апетитною рум’яною скоринкою.

Для подачі дерунів до столу використовую сметану, майонез, різні соуси.

Можна приготувати соус із часником. Він ідеально поєднується зі смаком картоплі.

Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.