Спробувавши деруни за цим рецептом Ви будете їх готувати так постійно.
Перевірений рецпт смачних дерунів. Радимо спробувати кожному.
Нам знадобиться:
- 600 гр картоплі;
- 1 яйце;
- 1 цибуля;
- 1 ст. ложка з гіркого борошна;
- 1/2 ч. ложки лимонний сік;
- сіль, перець за смаком;
- Олія для смаження;
Йогуртовий соус із часником (робити якщо подобається).
Покроковий рецепт приготування:
Для приготування найсмачніших дерунів знадобиться велика тертка.
Натерти потрібно сиру картоплю. Тільки очистіть її від шкіри.
Щоб деруни не почорніли, краще не зволікати і робити все швидко. Картопля має властивості темніти при взаємодії з повітрям, що негативно позначиться на підсумковому зовнішньому вигляді страви.
Ще один важливий момент полягає в тому, щоб віджати натерту картоплю від зайвої рідини.
Я волію додавати до картоплі свіжий сік лимона, але робити це всім зовсім необов’язково. Він допомагає надати дерунам приємної кислинки, а також яскравого, апетитного вигляду в готовому вигляді.
Перемішавши картоплю з лимонним соком, потрібно натерти одну велику цибулину і додати її до інших продуктів.
У масу потрібно вбити куряче яйце, сіль та мелений перець.
Тут же можна додати інші спеції, але покладайтеся на власний смак. Якщо у вас є перевірені поєднання, поділіться ідеями зі мною у коментарях.
Потрібно дуже добре перемішати суміш у мисці та додати до них борошно.
Перемішайте масу знову до однорідності і смажте деруни.
Готувати їх потрібно на розігрітій сковороді з олією – викладайте по столовій ложці картопляну масу. Смажити потрібно приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Вони покриються апетитною рум’яною скоринкою.
Для подачі дерунів до столу використовую сметану, майонез, різні соуси.
Можна приготувати соус із часником. Він ідеально поєднується зі смаком картоплі.
Приємного апетиту!