Спробувавши деруни за цим рецептом Ви будете їх готувати так постійно.

Перевірений рецпт смачних дерунів. Радимо спробувати кожному.

Нам знадобиться:

  • 600 гр картоплі;
  • 1 яйце;
  • 1 цибуля;
  • 1 ст. ложка з гіркого борошна;
  • 1/2 ч. ложки лимонний сік;
  • сіль, перець за смаком;
  • Олія для смаження;

Йогуртовий соус із часником (робити якщо подобається).

Покроковий рецепт приготування:

Для приготування найсмачніших дерунів знадобиться велика тертка.

Натерти потрібно сиру картоплю. Тільки очистіть її від шкіри.

Щоб деруни не почорніли, краще не зволікати і робити все швидко. Картопля має властивості темніти при взаємодії з повітрям, що негативно позначиться на підсумковому зовнішньому вигляді страви.

Ще один важливий момент полягає в тому, щоб віджати натерту картоплю від зайвої рідини.

Я волію додавати до картоплі свіжий сік лимона, але робити це всім зовсім необов’язково. Він допомагає надати дерунам приємної кислинки, а також яскравого, апетитного вигляду в готовому вигляді.

Перемішавши картоплю з лимонним соком, потрібно натерти одну велику цибулину і додати її до інших продуктів.

У масу потрібно вбити куряче яйце, сіль та мелений перець.

Тут же можна додати інші спеції, але покладайтеся на власний смак. Якщо у вас є перевірені поєднання, поділіться ідеями зі мною у коментарях.

Потрібно дуже добре перемішати суміш у мисці та додати до них борошно.

Перемішайте масу знову до однорідності і смажте деруни.

Готувати їх потрібно на розігрітій сковороді з олією – викладайте по столовій ложці картопляну масу. Смажити потрібно приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Вони покриються апетитною рум’яною скоринкою.

Для подачі дерунів до столу використовую сметану, майонез, різні соуси.

Можна приготувати соус із часником. Він ідеально поєднується зі смаком картоплі.

Приємного апетиту!