Стакан кефіру і пачка сиру: Смачний пиріг для чаювання готовий

Пиріг виходить дуже пишний. Не соромно поставити і на святковий стіл.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Інгредієнти

  • Кефір –  200  мл
  • Сода –  1/2  ч.л
  • Яйце –  2  шт
  • Цукор – 200  г
  • Ванілін – 1  щіпка
  • Рослинна олія –  100  мл
  • Борошно –  300  г
  • Розпушувач –  1  ч.л
  • Сир 9% –  300  г
  • Цукор для начинки –  3  ст.л
  • Яйця для начинки –  1  шт
  • Цедра лимона –  1  ч.л.

Приготування:

Готуємо сирну начинку. Змішуємо сир, вбите яйце, цукор і цедру лимона до однорідності, не залишаючи грудочок сиру.

У кефір кімнатної температури всипаємо соду, перемішуємо і чекаємо поки з’явиться пишна піна. Вбиваємо 2 яйця, додаємо цукор, ванілін і олію. Ретельно перемішайте вінчиком.

Змішуємо борошно з розпушувачем і просіваємо в рідкий склад. Перемішуємо до однорідності. За консистенцією маса схожа на тісто для оладок, тільки більш масляниста і глянсова .

Застеляємо форму пергаментом і виливаємо тісто. Формуємо з сирної маси великі кульки і укладаємо їх в тісто в окремих місцях, щоб частина кульок визирала назовні.

Випікаємо при 180 С протягом 40-45 хвилин до готовності. Визначаємо готовність за допомогою дерев’яної шпажки, до неї не повинно приставати тісто.

Після охолодження пиріг наріжте на порційні шматки.

Смачного!