Сусідка поділилася рецептом, як приготувати цвітну капусту смачно і корисно. Тепер готую тільки так, і чому я не знала про це раніше

Пропонуємо вашій увазі оригінальний рецепт приготування цвітної капусти – запікання в духовці. Всі ми звикли до того, що цвітну капусту ми готуємо на сковорідці, підсмажуючи її. Але за таких умов капуста вбирає в себе багато жиру і це не завжди корисно.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

При приготуванні цвітної капусти в духовці, страва виходить соковитою, низькокалорійною і смачною. А головне – корисною.

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста – 1 качан.
  • Панірувальні сухарі – ¾ стакана. Паприка (мелена) – 1 ч. л. Часник (порошок) – ½ ч. л.
  • Твердий сир – 150 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль, олія, сметана, кетчуп, листки зеленого салату.

Покроковий рецепт приготування:

Розбираємо в миску цвітну капусту на суцвіття. Відварюємо її в підсоленій воді приблизно п’ять хвилин після запікання. При цьому обов’язково відкидаємо капусту на друшлак і трохи охолоджуємо її.

Поки цвітна капуста холоне, готуємо панірувальну суміш. В спеціальній посудині змішуємо панірувальні сухарі, додаємо сушений часник (порошок) і мелену паприку.

На дрібній терці натираємо твердий сир. Сир додаємо до сухарів і перемішуємо.

В окрему посудину розбиваємо кілька яєць, підсолюємо і збиваємо їх.

Готуємо пательню. Застеляємо пергаментним папером і змащуємо його олією.

Кожне суцвіття цвітної капусти спочатку поміщаємо в яйця, а потім в панірувальну суміш. В такому вигляді викладаємо всю капусту на пергаментний папір.

Відправляємо капусту в духовку. Випікаємо 15 хвилин при температурі 200°С.

У нас вийшла чудова страва. Спочатку на тарілку викладаємо листя зеленого салату, а потім цвітну капусту. Страва добре смакує як з сметаною, так і з кетчупом.

Смачного вам!