“Святковий” – торт, який я готую на будь-яке торжество. Жодного разу не прогадала
Такий торт стане справжньою знахідкою для Вас, чудовий рецепт, який я завжди використовую для святкового столу. Люблю цю випічку, оскільки вона завжди вдається, а я не переживаю результат. А смак просто неймовірний – приємно здивує навіть вибагливого гостя.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Необхідні інгредієнти для святкового торта
Для основи з маку:
- Курячі білки – 10 шт.
- Пшеничне борошно – 1 ст.
- Цукор – 1 ст.
- Мак – 5-6 столових ложок.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Вершкове масло – половина пачки.
Для кокосового крему:
- Молоко (бажано свіже) – 2 ст.
- Стружка кокосова – один пакетик.
- Борошно – 3 ст. л.
- Масло вершкове – пачка.
- Курячий жовток – один.
- Цукрова пудра – 3/4 ст.
Для пуншу:
- Лікер з кокоса – 100 мл.
- Вода (заздалегідь прокип’ятіть) – 100 мл.
Додатково вам також знадобляться пластівці з кокоса.
Приготування:
Два макові коржі краще випікати окремо, тому всі інгредієнти розділити на дві частини й місити два тіста.
Вершкове масло потрібно розтопити, але додавати до інших інгредієнтів охолодженим до кімнатної температури.
Білки збивати міксером до щільних піків й додати ще цукор, розтоплене вершкове масло, борошно та розпушувач. Змішайте до однорідності, й в кінці ще всипте мак. Знову все перемішайте до однорідності.
Готове макове тісто слід вилити на деко й випікати його в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин.
За цей час слід приготувати кокосовий крем: половину молока довести до кипіння, а іншу половину змішати з кокосовою стружкою, борошном (пшеничним) і жовтком. Молочну суміш слід змішати з кип’яченим молоком, так ви отримаєте пудинг, який слід залишити до охолодження.
Вершкове масло слід розм’якшити та змішати з цукровою пудрою. Отриману масу порційно додавати до пудингу й постійно змішувати.
Готовий пудинг ще слід змішати з лікером, розведеним з водою.
Готові частини макового тіста слід перемастити отриманим пудингом.
Змастіть верху частину торта залишками крему й присипте все кокосовою стружкою. Готовий торт слід помістити в холодильник на деякий час, я залишаю на ніч для хорошого просочення.
Приємного апетиту!