Ситний і яскравий салат на зиму «Черкаси» готую ціле літо і осінь

Консервований салат «Черкаси» — яскрава і ситна закуска, яку радять заготовляти великими порціями. Чому? Та тому що розлітається він за лічені дні в перший місяць зими. Ситна квасоля в поєднанні з кисло-солодкими овочами — фантастична суміш!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Складові:

  • Квасоля — 2 скл.
  • Баклажан — 5 шт.
  • Болгарський перець — 5 шт.
  • Перець чилі — 1 шт.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Морква — 3 шт.
  • Помідор — 1 кг
  • Часник — 1 шт.
  • Петрушка за смаком
  • Коріандр — 2 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Цукор за смаком

Приготування салату Черкаси

Замочіть квасолю заздалегідь, а потім відваріть до готовності. Баклажани та перці поріжте невеликими кубиками, а цибулю — півкільцями. Моркву натріть на середній терці, а зелень і часник дрібно посічіть. Помідори пропустіть через м’ясорубку.

Обсмажте цибулю на олії до прозорості, далі додайте моркву. Протушкуйте суміш, залийте все томатною масою. У глибокій ємності залийте перці з баклажанами засмажкою, тушкуйте їх трохи більше півгодини до готовності баклажанів.

Потім додайте готову квасолю з зеленню, коріандром і сіллю. А ще додайте трохи цукру і варіть салат ще хвилин 5-7, поки квасоля не вбере всі смаки. Оцет додавайте по столовій ложці, перемішуючи і пробуючи кожен раз. Орієнтуйтеся на свій смак.

Закатувати салат краще в стерилізовані банки, якщо плануєте тримати його до зими. Закривайте овочі ще гарячими, складіть на купу і укутайте ковдрою. Готовою страва буде через 3-4 дня: всі інгредієнти просочаться, придбають потрібний смак. Салат «Черкаси» — прекрасна закуска на зиму до печеної картоплі і інших ситних страв!