Так ви ягоди ще не готували. Рецептом яблучного десерту
Про такий рецепт приготування смакоти в осінні холодні мало зто знає, гадаєм і Ви також ще не готували яблука за цим рецептом.
Готується така смакота на сковороді. Але не забігаю наперед, представлю вам рецепт крок за кроком.
Нам знадобиться:
- Яблуко – 2 шт
- Борошно – 6 стол.ложек
- Розпушувач – 1 чайн.ложка
- Молоко – 6 стол.ложек
- Сметана 25% – 1 стол.ложка
- Цукор – 4 стол.ложки
- Сіль – дрібка
- Яйце – 2 шт
- Кориця – до смаку
- Олія соняшникова – 4-5 стол.ложек
Покроковий рецепт приготування:
- Вирізуйте серцевини з кісточками з яблук спеціальним ножем.
- Нарізайте яблука приблизно по 5-10 мм завтовшки. В такому випадку вони правильно приготуються на сковорідці. Я вибрала солодкий сорт яблук, але все одно, краще їх додатково посипати цукром. Це десерт і він повинен бути солодким.
- Посипайте яблука цукром з 2-х сторін.
- Посипайте корицею – це необов’язково. Рекомендую покладатися на свій смак, так як не кожному подобається кориця.
- В окремій мисці потрібно збити яйце, сіль і цукор, а також сметану.
- Доповнюйте масу молоком і збивайте міксером до однорідності.
- Додавайте до неї борошно і розпушувач. Готуйте тісто міксером.
- Розігрівайте сковорідку з олією і встановлюйте на плиті середній вогонь.
- Умочуйте кожну яблучну часточку в кляр з 2-х сторін і відправляйте на сковорідку. Найзручніше це робити виделкою.
- Акуратно викладайте на сковороду яблука по черзі і обсмажуйте з 2-х сторін. Тісто має запектися до золотистого кольору. Якщо воно почне пригорати, зменшуйте вогонь.
Коли по краях яблук з’являється рум’яно-коричневий колір, потрібно перевертати їх на іншу сторону.
Пригостіть таким десертом гостей, і вони будуть просити у вас рецепт. До столу їх краще подавати в теплому вигляді.